3.000 boliger på vej: Nyt brokvarter med masser af boliger

Allerede nu er der små 3.000 boliger i pipelinen i det nye brokvarter langs Søren Frichs Vej. Alene i Åbyen, hvor den gamle fragtmandscentral bliver til by, kommer der omkring 1.500 boliger. De første 250 er færdige, næste etape er klar til indflytning i foråret.

  AARHUS: Udviklingen af det nye brokvarter ind ad Søren Frichs Vej går stærkt.

Rigtig stærkt.

Om få år tæller brokvarteret omkring 2.800 boliger. Og der kommer flere endnu i takt med, at byomdannelsen breder sig langs Søren Frichs vej.

På Fragtmandscentralens gamle område mellem Søren Frichs Vej og Lokesvej er de første godt 250 boliger færdige, og områdets dagligvarebutik, Netto, er for længst åbnet i den del af brokvarteret, der kaldes Åbyen.

Og der er mere på trapperne: ER Invest og Danica Pension er i gang med at bygge Erdahus med omkring 170 lejligheder, der efter planen er klar til indflytning 1. maj næste år, mens Kollegiekontoret længst henne mod Åbyvej bygger omkring 200 kollegieboliger, der ventes færdige næste sommer.

Stor karré og townhouses: 1.100 nye boliger på gammel erhvervs-trekant

Nye projekter til begge sider

På begge sider af første etape er der nu færdige og godkendte lokalplaner for yderligere boligbyggeri. Helt mod vest – mod Åbyvej/Lokesvej kan der opføres to karréer med i alt omkring 175 boliger i et byggeri i op til seks etager. 20 procent af bebyggelsen skal være almene boliger opført af en boligforening.

Mod øst ligger resten af Fragtmandscentralen klar til nedrivning. Her kan der bygges omkring 700 boliger foruden en daginstitution og en torvebygning, der bliver nabo til Netto. Tanken er, at torvebygningen skal indeholde butikker, café eller restaurant.

Ligesom på den første del af området bliver der tale om karrébebyggelse mod Søren Frichs Vej og en lidt lavere og mere åbent byggeri mod Lokesvej.

20 procent af boligarealet i anden etape af omdannelsen af Fragtmandscentralen skal være almene boliger.

Samlet vil der alene i denne del af det nye brokvarter om få år været opført omkring 1.500 boliger.

(Århus Stiftstidende, d. 3. dec. 2017)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.